Házirend

Házirend és házi praktikák réti és szállóvendégek számára:

1. Tisztaság

Higiéniai okokból az emeletre utcai / túra cipővel felmenni nem szabad, váltócipő / papucs használata kötelező.

A szobákban ételt fogyasztani tilos, kérjük, lehetőség szerint a vendégtérben, illetve a réten étkezzenek.

Az emeleten található vegyes kuka mellet kérjük, használják a vendégtérben található szelektív hulladékgyűjtőket is az oda kidobható hulladékok esetében.

Az emeleti vécé használata során, kérjük kedves vendégeinket, hogy tampont, betétet, óvszert, bármit, ami nem odavaló, ne dobjanak a vécékagylóba. Egyrészt a Menedékház biológiai szennyvíztisztítóval van ellátva, ami ezeket az anyagokat nem tudja lebontani, másrészt a fent felsorolt anyagok dugulást okozhatnak a szennyvízelvezető rendszerben, veszélyeztetve ezzel a Menedékház működését.

2. Környezettudatosság

A Menedékház esővízzel gazdálkodik, vízkészletünk az időjárás szeszélyei szerint változik. Megkérünk minden kedves vendéget, hogy zuhanyzáskor, mosdáskor, a vízhasználatra fokozottan ügyeljen, s lehetőségei szerint takarékoskodjon a vízzel.

A Menedékházban a hulladékot szelektíven gyűjtjük. A vendégtérben, illetve a réti vécé mellett található kukákban lehetőség van a papír, PET/italos karton, sörösdoboz, komposzt, üveg és vegyes hulladék külön lehelyezésére. Kérjük, éljenek ezzel a lehetősséggel!

3. Tekintettel a másikra

A Menedékház szeretettel várja a nyugalomra, kikapcsolódásra vágyó vendégeit. Az emeleten este 10 órától reggel 10 óráig hangoskodni, zenét hallgatni, zuhanyozni, vagy egyéb módon zajt kelteni s másokat zavarni tilos.

A vendégtérben és a Menedékház előtti réten mások számára hallható hangerővel zenét hallgatni csak az itt dolgozók és többi szállóvendég beleegyezésével, a velük egyeztettet módon és mértékben engedélyezett.

4. Babák és gyermekek

Menedékház emeleti helyiségeiben, a Menedékház előtti réten, és a vendégtérben kiskorú gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat.

Kisbabával vagy kisgyerekkel érkező réti vendégek és szállóvendégek számára etetőszéket, kiságyat, pelenkázási és nyugodt szoptatási lehetőséget (az emeleti szobákban) tudunk biztosítani.

5. Négylábú barátok

A Menedékház kutyabarát, szívesen látjuk kutyával érkező vendégeinket, amennyiben a kutya szociális, viselkedésével nincs mások terhére. Ugyanakkor őrizetlenül állatot a Menedékház területén kérjük, ne hagyjon senki, részben mert a más odatévedő vagy a házat őrző állatokkal könnyen kialakulhat konfliktushelyzet, részben, mert a büfébe illetve konyhára higiéniai okokból a kutyáknak belépni tilos.

6. Hozott étel és ital

 A Menedékház területén és környezetében szállóvendégek számára hozott alkoholos tartalmú ital fogyasztása tilos, ezért a foglalást végző személy felel csoportos foglalás esetén. Csoportok és rendezvények esetén az étel- és italfogyasztást kérjük, minden esetben egyeztesse a foglalás / bejelentkezés során.

 Szállóvendégek számára reggeli, ebéd, vacsora a foglalási folyamat során igényelhető. Hozott ételnek hűtési lehetőséget tudunk biztosítani, a Menedékház konyháját viszont kizárólag a személyzet használhatja. Bogrács, egyéb konyhai és grill eszközök a helyszínen bérelhetőek.
A helyben történő étel- és italfogyasztással a Vendégeink a Menedékház fennmaradását segítik!

7. Tűzgyújtás

 Amennyiben Pilis Parkerdő Zrt. által meghatározott tűzgyújtási tilalmi időszak van érvényben, a Menedékház előtti réten tüzet rakni szigorúan tilos! Amennyiben nincs érvényben tűzgyújtási tilalom, kérjük, elővigyázatosságból a tűzrakásról minden esetben előzetesen egyeztessen a Menedékház dolgozóival! Lehetőségeink szerint a tűz eloltásakor az oltáshoz vizet, a szemét összegyűjtéséhez szemeteszsákot biztosítunk.

Érvényben lévő tűzgyújtási tilalom esetén a Menedékház gázpalackról működő sütő- és főzőeszközei bérelhetőek. 

 

Az érvényben lévő tűzgyújtási tilalomról a Pilis Parkerdő honlapján találhat naprakész információkat:

http://parkerdo.hu/

Scroll to Top